Gripa porcina a eclipsat boli care provoaca numeroase decese in lume, in dezbaterile Adunarii Generale a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ce au inceput luni la Geneva, au acuzat marti mai multe ONG-uri citate de AFP.
Reuniunea de la Geneva a fost scurtata pentru a le permite reprezentantilor celor 193 de state participante sa implementeze in tarile lor masurile pentru a impiedica propagarea gripei porcine. Aceasta decizie a dus la anularea unei dezbateri consacrate bolilor neglijate si hepatitei, au anuntat intr-un comunicat Médecins sans frontieres (MSF) si Alianta Mondiala impotriva heptatitei (WHA), citate de NewsIn.

Astfel, OMS a amanat examinarea masurilor necesare impotriva bolii Chagas, o afectiune parazitara tropicala care afecteaza circa 14 milioane de persoane si care se afla la originea a 15.000 de decese anual, in special in America Latina, potrivit MSF.

La randul sau, WHA a denuntat anularea dezbaterii consacrate heptatite, in conditiile in care 500 de milioane de persoane au hepatita B sau C. "Un milion de persoane vor muri (din cauza acestei boli - n.red.) pana la urmatoarea reuniune" a OMS, din 2010, a avertizat ONG-ul.

O mie de noi cazuri de gripa porcina a fost diagnosticate in ultimele 24 de ore in lume, a anuntat marti OMS, ceea ce ridica numarul total al persoanelor infectate la 9.830, din 40 de tari. Noul virus A(H1N1) a provocat pana in prezent 79 de decese.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.