Irlandezii, loviti din plin de criza economica, sunt dispusi in proportie de 52% sa aprobe prin referendum Tratatul de la Lisabona, pe care l-au respins in iunie 2008, potrivit unui sondaj din Irish Times.
Comparativ cu un sondaj pe acelasi subiect publicat in februarie, sustinatorii textului sunt in "crestere" cu un punct, in timp ce adversarii sunt in "scadere" cu patru puncte, la 29%, relateaza AFP, conform NewsIn.

19% dintre respondenti, cu 3% mai multi decat in februarie, se declara indecisi, potrivit sondajului realizat in perioada 20-21 mai pe un esantion de 2.000 de persoane.

Potrivit Irish Times, aceasta schimbare a tendintei din ultimele trei luni se explica prin degradarea situatiei economice din tara. La inceputul lunii mai, premierul Brian Cowen s-a aratat increzator cu privire la un vot pozitiv pe tema Tratatului de la Lisabona, intr-un nou referendum, spunand ca este vorba despre o "obligatie absoluta" in aceasta perioada de criza financiara.

Irlanda este singurul stat din UE obligat de Constitutie sa supuna la referendum tratatul.

Anul trecut, irlandezii l-au respins in proportie de 53,4%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.