O companie bulgara a lansat o asigurare in caz de rapire, in contextul in care evenimentele de acest gen devin tot mai frecvente in tara vecina, victime fiind oamenii bogati
Compania Lev Ins ofera clientilor sai asigurari in caz de rapire, constand in sume de bani ce vor fi incasate de familia celui rapit. Asigurarea va acoperi cheltuielile din timpul negocierilor pentru rascumparare, eventuala rascumparare, profiturile pierdute in timpul captivitatii, onorariul avocatului si asistenta medicala, informeaza Sofia News Agency.

Directorul executiv al comapniei, Stephan Sofianski, a explicat ca produsul a starnit interesul unor personalitati publice, dar si pe cel al companiilor. Clientii care incheie asemenea asigurari primesc insa garantii de confidentialitate, citeaza NewsIn.

Pe de alta parte, primele de asigurare vor fi diferite, de la caz la caz. Astfel, un om de afaceri bogat va plati pentru asigurarea in caz de rapire alta suma decat ar plati o companie care doreste o asemenea asigurare pentru toti angajatii sai.

Potrivit unor cifre neoficiale, circa 13.000 de persoane sunt rapite in fiecare an, in 40 de tari ale lumii. Bulgaria este insa o tara unde aceasta problema este mai prezenta decat in altele.

Lansarea unei asigurari de acest gen intervine dupa rapirea mai multor oameni de afaceri in ultimele luni. In aprilie, omul de afaceri Kiro Kirov fusese rapit si tinut ostatic timp de 17 zile, fiind eliberat dupa ce familia sa a platit o rascumparare de circa 600.000 de euro. Nicio arestare nu a fost facuta in acest caz. Tot in aprilie, un om de afaceri care detine un lant de magazine a fost rapit in plina zi, la Sofia, de catre persoane imbracate in uniforme de politisti, potrivit familiei sale.

Numai in ultimii doi ani, in Bulgaria au existat 15 cazuri de rapiri. Printre victime s-a numarat si presedintele unui club de fotbal, caz in care, de asemenea, nu au existat nici arestari, nici inculpari.

In fata acestei situatii, Ministerul de Interne a anuntat recent ca intentioneaza sa inaspreasca pedepsele pentru cei ce comit asemenea fapte, dar si sa sanctioneze plata de rascumparari. Astfel, pedepsele pentru organizare si complicitate la rapire vor fi dublate, la 30 de ani de inchisoare.

Pedepsirea platii de rascumparari va ajuta, de asemenea, la combaterea acestor acte, considera autoritatile. Alte propuneri includ punerea sub sechestru a bunurilor familiilor celor rapiti, pentru ca acestea sa nu mai poata plati rascumpararile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.