Dupa ce a ucis un pacient in Marea Britanie, administrandu-i o doza enorma de calmante, un medic german sustine ca era prea obosit ca sa evalueze corespunzator concentratia medicamentului.
Cotidianul londonez „The Guardian" scrie ca doctorul german Daniel Urbani, care a lucrat in Marea Britanie ca medic de familie, zburase din Germania spre Anglia cu doar o zi inainte de incidentul fatal. In februarie 2008, Urbani a provocat accidental moartea unui pacient al sau, David Grey, in varsta de 70 de ani, pe care-l ingrijea in afara orelor de program, dupa ce i-a administrat diamorfina intr-o doza de 10 ori mai mare decat cea normala, recomandata. Batranul avea dureri mari, fiind suferind de piatra la rinichi si colica renala.

Presa britanica scria anul trecut ca greseala doctorului a fost cauzata de faptul ca ar fi confundat medicamentele, substanta cu pricina nefiind folosita in Marea Britanie.

Potrivit unei organizatii care monitorizeaza serviciile medicale din Insula, oboseala sta la baza gafei letale comise de medicul german, acesta apucand sa doarma doar cateva ore inainte sa intre in tura.

In iulie 2008, doctorul Urbani i-a trimis fiului lui David Grey o scrisoare prin care isi cere scuze, dand vina pe stresul cauzat de nesomn si pe confuzia medicamentelor, dar aceste informatii nu au fost facute publice pana acum.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.