Presedintele rus Dmitri Medvedev a calificat drept "neconstitutionale" protestele din Republica Moldova, subliniind ca manifestatiile trebuie organizate in baza legilor si nu asa cum s-a intamplat in cazul "revolutiilor colorate", care au dus la saracie, transmite RIA Novosti.

"Astfel de activitati civice ar trebuie organizate in conformitate cu normele legale, nu in regimul asa numitelor 'revolutii colorate', care nu au adus decat saracie si probleme privind drepturile omului in fostul spatiu sovietic", a declarat liderul de la Kremlin intr-un interviu acordat postului rus de televiziune NTV.

Medevdev a calificat drept inadmisibil faptul ca unii protestatari au incercat sa arboreze pe institutii ale statului drapelul alte tari. "Ceea ce s-a petrecut in statul vecin, in Republica Moldova, reprezinta, din pacate, un exemplu ca evenimentele pot evolua intr-o directie neconstitutionala. Chiar si acele secvente pe care le-am vazut arata ingrozitor, cand pe institutiile de baza ale statului s-a incercat arborarea drapelului altui stat”, a adaugat el, potrivit NewsIn.

Presedintele rus a facut referire la cei tineri care au incercat sa plaseze steagurile Romaniei si UE pe cladirea Parlamentului si pe cea a Presedintiei.

"Inteleg ca oamenii pot fi nemultumiti de rezultatul alegerilor, pot sa inteleg si ca opozitia sa ceara puterii unele masuri, chiar si renumararea voturilor. Insa toate acestea ar trebui organizate in limita unor proceduri legale", a subliniat Medvedev.

Protestele organizate dupa alegerile legislative de la Chisinau au degenerat in 7 aprilie. In total, trei tineri au murit in conditii suspecte, iar suspiciunile se indreapta asupra politiei moldovene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.