Mitingul de la Chisinau a luat sfarsit, iar cei 10.000 de protestatari incep sa paraseasca Piata Marii Adunari Nationale, informeaza site-ul proguvernamental UNIMEDIA.
Potrivit NewsIn, putin inainte ca manifestantii sa inceapa sa se risipeasca, vicepresedintele PL Corina Fusu a citit Rezolutia finala a actiunii de protest, in care se condamna actiunile politiei din ultimele zile si faptul ca guvernarea comunista manipuleaza opinia publica prin materialele denigratoare la adresa opozitiei. PL, PLDM si AMN cer eliberarea tuturor persoanelor arestate, incetarea persecutiilor, a urmaririi si expulzarii jurnalistilor, asigurarea accesului opozitiei la mass-media publica. De asemenea, opozitia cere presedintelui Vladimir Voronin sa-si ceara scuze in mod public de la parintii si profesorii pe care i-a insultat.

Potrivit martorilor oculari, protestul s-a desfasurat in liniste, desi au existat si unele incidente. Spre exemplu, un car de transmisie al ProTV Chisinau nu a fost lasat in piata sa transmita manifestatia. In schimb, politistii de la circulatie au permis trecerea unui troleibuz, desi circulatia era oprita, iar manifestantii ocupau carosabilul. Gestul politistilor de la circulatie a fost interpretat de cei din piata ca o provocare, insa organizatorii au cerut participantilor sa isi pastreze calmul, sa permita trecerea troleibuzului si sa nu se lase provocati.

La apelul primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, manifestantii au tinut un moment de reculegere pentru Valeriu Boboc, un tanar de 23 de ani a carui familie afirma ca a murit in urma batailor primite in arest.La randul sau, politia afirma ca tanarul a murit in urma unei intoxicatii cu fum din timpul protestelor violente de marti.

Curtea Constitutionala s-a reunit pentru a examina renumararea voturilor, ceruta de Voronin


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.