Curtea Constitutionala s-a intrunit duminica pentru a examina cererea Partidului Comunistilor privind renumararea voturilor, dupa ce Comisia Electorala Centrala (CEC) a trimis setul de documente privind rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 5 aprilie.
Curtea s-a reunit la ora 14.00. Opozitia nu a depus sesizari. PL, PLDM si AMN continua sa verifice listele electorale, la care insa nu au acces deplin, pentru depistarea fraudelor, relateaza NewsIn.

Curtea are la dispozitie 10 zile pentru examinarea rezultatelor, timp in care opozitia poate depune contestatii, a declarat Europei Libere secretarul CEC, Iurie Ciocan: "Contestatiile toate se duc la Curte. Noi deja nu mai suntem in drept sa ne expunem asupra actiunilor nostre".

Partidele opozitiei alese in viitorul Parlament verifica zilele acestea listele de alegatori si le confrunta cu numarul de voturi, avand scopul sa descopere presupusele voturi false in favoarea Partidului Comunistilor. Opozitia spune ca are acces limitat la listele de alegatori in mai multe raioane.

Liderul comunist, presedintele in exercitiu, Vladimir Voronin a solicitat Curtii Constitutionale sa dispuna renumararea tuturor voturilor, dar partidul sau a contestat in justitie dreptul opozitiei sa confrunte listele de alegatori cu buletinele de vot. Curtea Constitutionala urmeaza sa decida duminica ce raspuns da solicitarea lui Vladimir Voronin

Cu putin timp in urma, in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau a luat sfarsit mitingul organizat de cele trei formatiuni din opozitie, la care au participat cateva mii de oameni si care s-a incheiat cu adoptarea unei rezolutii.

CEC Chisinau: Pe listele electorale au figurat persoane fictive sau persoane decedate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.