Intre 700 si 800 de manifestanti, care purtau flori, s-au dus vineri in fata sediului Guvernului din Chisinau.
Tinerii au explicat ca "florile aduse reprezinta caracterul pasnic al actiunii prin care isi demonstreaza dezacordul fata de rezultatele alegerilor din 5 aprilie, precum si fata de actiunile autoritatilor privitoare la cei care au participat la actiunile pasnice din 7 si 8 aprilie”, potrivit Interfax.

Un preot din satul Sitet, Ion Vranceanu, a adresat un apel la prudenta catre oamenii adunati, incercand sa convinga tineretul sa mearga la actiunile de protest.

Manifestatiile din R.Moldova, care au urmat victoriei comunistilor in alegerile de duminica, au inceput luni printr-o impresionanta manifestatie spontana a tinerilor, care s-au strans in piata din centrul Chisinaului raspunzand apelurilor lansate pe reteaua de socializare Twitter sau prin SMS-uri.

Conform NewsIn, modalitatea inedita de comunicare pusa la dispozitie de noile tehnologii si mai ales de internet a facut ca aceste proteste, ce au culminat marti cu violente, sa fie numite "Revolutia Twitter".

Un mesaj asemanator, transmis pe internet si sms, a circulat zilele trecute chemand la o "mare revolutie" pentru vineri, la ora 10.00. Guvernul moldovean a avertizat insa ca o repetare a violentelor de marti, cand au fost devastate sediile Parlamentului si Presedintiei, ar putea duce la "jertfe umane". In aceste conditii, opozitia moldoveana le-a recomandat simpatizantilor sa ramana acasa si sa nu participe la mitingul de vineri, temandu-se ca puterea se va folosi de acest pretext pentru a pune la cale provocari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.