Michael Crichton, autorul romanelor "The Andromeda Strain” si “Jurassic Park”, decedat de cancer in noiembrie 2008, a lasat in urma cel putin un roman terminat si o treime dintr-un al doilea, care ar putea fi lansate in urmatorul an si jumatate, informeaza cotidianul New York Times.

Ambele romane descoperite de curand in computerul lui Crichton vor fi lansate de editura HarperCollins, la care scriitorul a publicat ultimele trei romane, informeaza NewsIn. Astfel, romanul "Pirate Latitudes", o poveste de aventura care are loc in Jamaica in secolul 17, va fi lansat pe 24 noiembrie. De asemenea, in toamna anului 2010, editura vrea sa lanseze un thriller tehnologic, roman la care scriitorul lucra inainte de a muri.

"Pirate Latitude" a fost gasit de asistentul scriitorului, dupa decesul acestuia, intr-unul din fisierele computerului. Potrivit editorului Harper, Jonathan Burnham, romanul este profund documentat, continand detalii despre navigare si modul de operare al piratilor.

Potrivit editorului Harper, la roman se va lucra putin pentru editare, iar editura planuieste sa il lanseze intr-un milion de copii.

La momentul decesului lui Crichton, el se afla sub contract cu editura HarperCollins pentru doua romane - primul dintre ele, "Next", a fost publicat, iar el incepuse sa lucreze la cel de-al doilea, un thriller tehnologic, din care a scris aproape o treime.

Potrivit lui Jonathan Burnham, editura va lucra impreuna cu Lynn Nesbit, agentul care a lucrat timp de 40 de ani cu Crichton, pentru a selecta un co-autor care sa termine romanul pe baza notitelor lasate de scriitor. Decizia va fi luata cu aprobarea vaduvei scriitorului.

In "Next", roman care s.a vandut in 800.000 de copii, Crichton a explorat dilemele etice lansate de domeniul geneticii.

Potrivit agentului lui Michael Crichton, in computerul scriitorului sunt foarte multe fisiere pe care nimeni nu le-a verificat inca, unde ar mai putea exista alte romane sau materiale neterminate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.