Caderea guvernului ceh nu va avea impact asupra presedintiei UE, asigurata de Praga, a reiterat miercuri premierul Mirek Topolanek, in Parlamentul European, relateaza AFP.

"Ne-am confruntat cu obstructionarea din partea social-democratilor din Cehia. Este o problema intalnita de multe ori in cursul acestei presedintii, dar nu va ingrijiorati, aceasta situatie nu va avea impact asupra presedintiei", a spus el.

Presedintia ceha a UE a confirmat anterior intentia lui Topolanek de a demisiona. "Vom respecta ordinea constitutionala", a spus premierul, citat intr-un comunicat. Constitutia il obliga sa-si prezinte demisia presedintelui Vaclav Klaus, care va numi apoi un nou premier pentru formarea unui guvern, conform NewsIn.

Pana atunci, guvernul demisionar poate continua sa gestioneze tara si sa se ocupe de presedintia UE. Opozitia social-democrata ceha a spus ca este posibil ca guvernul actual sa continue sa se ocupe de chestiunile curente pana la finalul presedintiei cehe a UE.

Guvernul ceh cade, in plin mandat la presedintia UE


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.