Cele doua jurnaliste americane arestate in Coreea de Nord par sa fi fost puse sub acuzare pentru spionaj, a anuntat miercuri Departamentul de Stat American.

"Suntem la curent cu acuzatiile. Coreea de Nord ne-a asigurat ca jurnalistele vor fi bine tratate", a spus purtatorul de cuvint Robert Wood, potrivit NewsIn.

Statele Unite, care nu au prezenta diplomatica la Phenian, incearca sa rezolve cazul celor doua jurnaliste arestate de granicerii nord-coreeni la granita cu China, saptamana trecuta.

Cele doua, identificate de presa sud-coreeana ca fiind Euna Lee si Laura Ling, au fost mutate la Phenian si sunt interogate acolo, potrivit unui cotidian de la Seul.

Arestarea lor a intervenit in conditiile intensificarii tensiunilor din peninsula coreeana, Coreea de Nord acuzand Statele Unite si Coreea de Sud ca au o atitudine agresiva, in timp ce Phenianul continua pregatirile pentru lansarea unui satelit.

"Am inteles ca cele doua jurnaliste stau intr-o casa de oaspeti din suburbia Phenianului, pazita de agenti ai serviciilor nord-coreene de informatii si sunt interogate", a informat un cotidian sud-coreean.

Un oficial din Departamentul de Stat a spus ca Washingtionului i s-a comunicat ca cele doua sunt acuzate de spionaj, dar nu a dat detalii.

O sursa diplomatica a declarat ca cele doua au fost arestate in zona nord-coreeana a apei Tumen, ce marcheaza granita cu China.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.