Romanul Cristian Popescu, acuzat ca a furat in 2002 dintr-o casa de licitatii de la Madrid un semn de carte din aur ce pare sa-i fi apartinut lui Adolf Hitler, a pledat joi vinovat si probabil va sta numai sase luni in inchisoare, desi risca o pedeapsa maxima de zece ani detentie.
Cristian Popescu, in varsta de 37 de ani, originar din Constanta si care a emigrat in SUA in urma cu 12 ani, a fost arestat in noiembrie anul trecut, in zona Seattle, dupa ce a incercat sa vanda semnul de carte, cerand 100.000 de dolari, unui agent sub acoperire. Singurul cap de acuzare formulat in privinta lui a fost pentru furt de bunuri. Verdictul este asteptat in 12 iunie, iar romanul risca pana la zece ani inchisoare, dar probabil va sta sase luni in inchisoare in urma unui acord judiciar, relateaza Seattle Post Intelligencer.

Potrivit NewsIn, semnul de carte din aur de 18 carate i-ar fi fost daruit lui Hitler de amanta sa, Eva Braun, pentru a-l consola dupa ce fortele germane s-au predat la Stalingrad in 1943. Semnul de carte are gravat un portret al lui Hitler, precum si un vultur imperial si o zvastica. "Al meu Adolf, nu fi suparat", pierderea suferita este "doar un necaz care nu va zdruncina siguranta pe care o ai ca victoria iti va apartine", scrie Eva Braun, in germana."Dragostea mea pentru tine va fi eterna, asa cum Reich-ul nostru va fi etern. Mereu a ta, Eva, 3-2-43", scrie pe semnul de carte.

Procurorii spun ca semnul de carte figura printre bunurile furate de la o casa de licitatii din Madrid in 2002. Unii experti pun insa la indoiala autenticitatea sa, noteaza The Seattle Times.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.