Un miliardar indian a platit 1,8 milioane de dolari pentru ochelarii, sandalele si ceasul lui Mahatma Gandhi, dupa ce initial vanzatorul a vrut sa anuleze licitatia obiectelor, programata joi.
Tony Bedi, un intermediar al miliardarului indian Vijay Mallya, a platit la licitatia organizata la New York 1,8 milioane de dolari, reusind astfel ca readuca in India obiectele lui Gandhi, informeaza NewsIn. Desi casa de licitatii Antiquorum estimase obiectele la 20.000-30.000 de dolari, pretul a crescut rapid. Oferta indianului a fost primita cu aplauze, dupa ce acesta a dat asigurari ca intreaga colectie va reveni in India.

Autoritatile de la New Delhi au protestat fata de aceasta vanzare, considerand ca obiectele fac parte din patrimoniul national. Dupa ce India a cerut ca licitatia sa se anuleze, iar obiectele sa-i fie returnate, militantul pacifist James Otis, detinatorul colectiei, a declarat ca va cere casei de licitatii sa nu mai puna in vanzare controversatele piese.

Intrebat daca obiectele unui om care a respins intotdeauna opulenta merita 1,8 milioane de dolari, Tony Bedi, care tinut legatura, prin telefon, cu miliardul indian, pe intreg parcursul licitatiei, a spus ca acestea ar fi meritat si sase milioane.

Mohandas Karamchand Gandhi este unul dintre simbolurile Indiei, artizan al miscarii de eliberare ce a condus la independenta Indiei si a Pakistanului, in 1947. Gandhi a fost asasinat un an mai tarziu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.