Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a explicat ca se bazeaza pe Moscova pentru inregistrarea de progrese in rezolvarea conflictului cu Transnistria, potrivit unui interviu pentru cotidianul rus Kommersant, publicat vineri.

"Fireste, ne punem in Moscova cele mai mari sperante", a spus Voronin, in conditiile in care in martie va avea loc o intalnire tripartita cu presedintele rus Dmitri Medvedev.

Intalnirea ar urma sa permita discutarea masurilor pentru "refacerea procesului de negocieri", a spus Voronin.

R.Moldova, care a pregatit o lege asupra "statutului juridic deosebit" al Transnistriei, doreste sa auda in cursul acestei intalniri opinia Moscovei si Tiraspolului, care inca "nu a fost exprimata oficial", a spus Voronin.

Transnistria, cu o populatie de circa 500.000 de locuitori, a castigat, cu sustinerea rusa, un scurt razboi pentru independenta dupa prabusirea URSS in 1991, dar nu este recunoscuta pe plan international, noteaza AFP, citat de NewsIn.

Discutiile privitoare la statutul regiunii separatiste au fost reluate anul trecut, dupa o intrerupere de aproape sapte ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.