Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti va analiza decretul italian privind masurile urgente in domeniul sigurantei publice impotriva violentei sexual din punctul de vedere al concordantei cu standardele legislatiei europene.

Decretul Lege italian privind masurile urgente in domeniul sigurantei publice impotriva violentei sexuale si a actelor de persecutare a intrat in vigoare miercuri, conform unui comunicat al Ministerului Justitiei.

Decretul a fost adoptat de Guvernul Berlusconi in sedinta din 20 februarie. Acesta are ca scop descurajarea si prevenirea savarsirii savarsirea infractiunilor de violenta sexual. Prin actul normativ sunt inasprite pedepsele pentru infractiunile de violenta sexuala, sunt modificate dispozitii din Codul penal si Codul de procedura penala italiana, cat si dispozitiile legii privind regimul de detentie si dispozitii din materia imigrarii si a conditiei strainului.

Decretul ofera posibilitatea primarilor, prin acord prealabil cu prefectul, de a beneficia de “colaborarea asociatiilor de cetateni neinarmati” cu scopul de a semnala politiei statale sau locale fapte care pot dauna sigurantei urbane”.

Dupa ce va fi tradus in limba romana, Decretul Lege va putea fi accesat pe site-ul www.just.ro.

Decretul aprobat in Italia impune inchisoarea pe viata pentru violuri asupra minorilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.