Capitala Suediei a fost desemnata capitala europeana verde in 2010, datorita mai multor masuri luate de municipalitate ce vizeaza sistemul de epurare a apelor, reducerea nivelului de zgomot, gestionarea integrata a deseurilor, taxarea aglomerarii, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene (CE).

Titlul care va fi detinut timp de un an promoveaza mediul urban ecologic si recunoaste eforturile depuse de autoritatile locale pentru a rezolva problemele de mediu si a imbunatati calitatea vietii locuitorilor, informeaza NewsIn.

In 2011, orasul german Hamburg va prelua stafeta, juriul premiind masurile de economisire a energiei in cladirile publice, potrivit Comisiei.

Un alt premiu popular - premiul Saptamanii europene a mobilitatii - a fost acordat orasului Budapesta pentru eforturile depuse pe parcursul saptamanii mobilitatii in vederea sensibilizarii publicului la problema poluarii aerului cauzate de trafic, precum si a promovarii unor alternative ecologice. Autoritatile din capitala Ungariei au extins, de asemenea, zonele pietonale in centrul orasului, au creat o mai buna infrastructura de transport public si noi culoare pentru biciclisti, precum si parcari de tip "park and ride", unde conducatorii auto isi pot lasa autoturismele pentru a-si continua drumul cu mijloacele de transport public.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.