Presedintele rus a semnat o directiva in baza careia va fi informat despre vacantele in strainatate ale oficialilor rusi, dupa ce o parte dintre acestia au fost protagonistii cronicilor mondene, transmite AFP.

In opinia Kremlinului, aceste calatorii dauneaza imaginii Rusiei in strainatate si nu sunt vazute cu ochi buni de rusi, in special pe fondul crizei conomice, scrie Kommersant, citat de NewsIn.

Medvedev a semnat o directiva in care ii obliga pe colaboratorii din administratia sa si pe ministri sa-l informeze despre locurile in care pleaca si despre durata concediilor lor, scrie cotidianul, citand surse sub acoperirea anonimatului.

Potrivit surselor, decizia a fost luata in urma publicarii unor articole despre vacantele la Courchevel ale presedintelui Comitetului Olimpic Rus, Leonid Tiagacev, ale sefului intendentei Kremlinului, Vladimir Kojin, si ale sefului serviciului federal insarcinat cu protejarea demnitarilor, Evgheni Murov.

Functionarii care merg in vacante in strainatate risca sa intre si sub incidenta unei noi legi anticoruptie, daca folosesc un avion privat sau daca sunt gazduiti de un om de afaceri, continua Kommersant.

Contactat de AFP, biroul de presa al Kremlinului nu a putut comenta informatiile.

Courchevel are o reputatie controversata in Rusia, dupa ce in 2007, Mihail Prohorov, un miliardar rus care ar fi trebuit sa fie in arest la domiciliu in cadrul unei anchete despre o presupusa retea de prostitutie, a ocupat prima pagina a ziarelor mondene in timpul unei vacante in aceasta statiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.