Serviciile antiterorism israeliene au avertizat duminica populatia in legatura cu eventuale planuri de atentate sau rapiri ale gruparii siite libaneze Hezbollah, la un an de la moartea unuia dintre liderii miscarii, transmite AFP.

"Aparent Hezbollah se pregateste sa comita un atentat vizand o tinta israeliana, inclusiv in strainatate", au anuntat serviciile intr-un comunicat, mentionand in special tentative de atentate si de rapiri.

"Un astfel de plan reprezinta o amenintare la adresa tuturor israelienilor, in special a oficialilor", continua textul, preluat de NewsIn.

Autoritatile ii avertizeaza si pe calatori, cerandu-le turistilor si oamenilor de afaceri care pleaca in strainatate sa ia masurile necesare de precautie in hoteluri, restaurante si in locurile unde isi petrec vacantele.

Avertismentul intervine la implinirea unui an de la moartea lui Imad Moughnieh, lider important al gruparii Hezbollah, ucis in februarie 2008 intr-un atentat la Damasc.

Liderul gruparii siite libaneze, Hassan Nasrallah, a afirmat joi ca va razbuna moartea lui Moughnieh, pentru care a acuzat Mossadul (serviciile de informatii externe israeliene), desi Israelul a negat orice implicare.

In 2000, Hezbollah a luat ostatic un om de afaceri israelian, Elhanan Tannenbaum, pe care l-au rapit din Emiratele Arabe Unite. Acesta a fost eliberat in ianuarie 2004, in cadrul unui schimb de prizonieri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.