Responsabilii din politie si pentru securitate interna din Germania au avertizat sambata in legatura cu posibile atentate in aceasta tara pana la alegerile generale din septembrie.

Avertismentul intervine dupa difuzarea pe internet a mai multor mesaje de amenintare de la grupari cu legaturi cu al-Qaida, informeaza NewsIn.

"Vedem o paralela cu situatia din Spania" din 2004, cand islamistii au comis atentate chiar inainte de alegeri, pentru a determina autoritatile sa retraga trupele din Irak, a afirmat publicatia Focus, citandu-l pe seful politiei, Joerg Ziercke.

"Recentele mesaje video arata clar ca Germania si interesele germane din strainatate sunt amenintate", a adaugat el.

Seful Biroului pentru protectia Constitutiei - organism responsabil pentru securitatea interna - Heinz Fromm a spus ca riscul in Germania este ridicat. Recentele mesaje video arata ca "sunt in pregatire atentate impotriva tarii noastre", a subliniat el.

El le-a cerut comunitatilor musulmane din Germania sa coopereze cu autoritatile, pentru demascarea teroristilor.

Ziercke a avertizat in legatura cu riscul reprezentat de tinerii de origine germana convertiti la islamismul radical. "Ei cunosc societatea germana, sunt bine integrati", a spus el, precizand ca acestia figureaza in multe cazuri printre cei mai periculosi extremisti.

Zeci de astfel de tineri sunt in prezent antrenati in tabere extremiste din Pakistan sau Afganistan, potrivit autoritatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.