Printre semnatarii acestuia s-au numarat Liudmila Alekseieva, reprezentanta grupului Helsinki la Moscova, Iuri Rijov, membru al Academiei ruse de Stiinte, si Svetlana Gannuskina, reprezentanta grupului Aide Citoyenne.
"Este o intoarcere la sistemul de justitie al anilor 1920-1950, cand un comentariu independent privind situatia tarii (...) sau un contact neautorizat cu straini erau considerate acte de tradare", afirma militantii in comunicat.
Autorii textului considera ca aceste amendamente sunt in spiritul "marii terori" din timpul regimului lui Stalin si din Germania nazista.
Tradarea este prezentata in acest proiect drept "un act orientat impotriva securitatii Federatiei Ruse, inclusiv a ordinii constitutionale, suveranitatii, integritatii teritoriale si a statului". In prezent, legea defineste tradarea ca "un act criminal, destinat sabotarii securitatii externe" a Rusiei. Proiectul, trimis vineri Dumei de Stat (camera inferioara a Parlamentului rus), prevede ca si "sustinerea financiara sau materiala, sprijin tehnic si consultativ pentru organizatii straine" reprezinta un act de tradare.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Startup-ul românesc care a construit cea mai performantă aplicație din Europa
Sursa: start-up.ro
-
Rezultate financiare ING Bank: chiar dacă inflația a crescut, banca a dat mai...
Sursa: futurebanking.ro
-
Restructurări în retail: Benetton se pregătește să închidă 500 de magazine
Sursa: retail.ro
-
Bogdan Antonescu, climatolog: „riscurile extreme din viitor pentru București”
Sursa: green.start-up.ro
-
Musaca de cartofi: rețeta tradițională românească cu un gust desăvârșit
Sursa: garbo.ro
-
Datoria întregii planete a trecut de 320.000 de miliarde de dolari. Care sunt...
Sursa: wall-street.ro
-
Cine a fost Elisabeta Rizea: Eroina căreia Securitatea i-a smuls părul
Sursa: kudika.ro