Noul ministru indian de interne a recunoscut vineri, la zece zile de la atentatele din Bombay, ca au existat "deficiente" in domeniul informatiilor si al securitatii tarii, relateaza AFP.
"Au existat anumite deficiente. Am descoperit aceste lucruri si voi face tot posibilul pentru a gasi cauzele, pentru a imbunatati eficienta sistemului de securitate" al tarii, a declarat, la Bombay, Palaniappan Chidambaram, numit recent in functia de ministru de interne. El a refuzat totusi sa dea detalii cu privire la ancheta asupra atentatelor islamiste care s-au soldat cu 172 de victime - civili si politisti, printre care se afla si 26 de straini - si noua teroristi ucisi.

"Munca este in curs si au fost adunate multe dovezi. Atunci cand vom avea o imagine completa, sper sa putem face o declaratie in fata Parlamentului"
, a adaugat fostul ministru de finante.

Presa americana a scris ca Statele Unite au avertizat India in octombrie cu privire la riscul comiterii de atentate impotriva unor hoteluri si birouri din Bombay de catre teroristi care ar putea veni de pe Marea Arabiei.

India a anuntat deja ca are dovezi convingatoare ca atacurile de la Bombay au fost planuite pe teritoriul pakistanez si au fost comise de pakistanezi. Unul dintre atacatori a fost capturat si a facut o marturisire completa, ceea ce nu s-a intamplat in cazul altor atentate pentru care India a acuzat elemente din Pakistan. El a declarat ca fost antrenat mai multe luni de Lashkar-e-Taiba, grupare militanta islamista din Pakistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.