Candidatul republican la Casa Alba, John McCain, s-a lansat luni intr-un sprint final, in cursul caruia va merge in sapte state, pentru a incerca sa inverseze tendinta constata in sondaje, potrivit carora va pierde in fata lui Barack Obama, relateaza NewsIn

"Mai ramane o zi pana cand vom orienta Statele Unite intr-o alta directie", a spus McCain, in fata a aproximativ 500 de persoane reunite pe un stadion cu 65.000 de locuri din Tampa, Florida.

Dupa Florida, McCain urmeaza sa mearga in Pennsylvania, un stat considerat crucial pentru rezultatul alegerilor, apoi in Tennessee, Indiana, New Mexico, Nevada si Arizona. In timp ce Tennessee va vota in continuare in favoarea republicanilor, potrivit sondajelor, Indiana, New Mexico si Nevada, unde Bush a castigat in 2004, ar putea trece de partea lui Obama.

"Poate ca expertii nu sunt la curent, poate ca democratii nu sunt la curent, dar 'Mac se intoarce' si vom castiga aceste alegeri", a dat asigurari luni McCain, cerandu-le sustinatorilor sai se se lupte pana la final.

"Nu renuntati la speranta, fiti puternici, aveti curaj si luptati-va. Ridicati-va, ridicati-va, ridicati-va si luptati-va. Statele Unite merita sa ne luptam pentru ele, nimic nu este hotarat aici (...) Acum vom castiga aceste alegeri", a spus el.

McCain isi va incheia ziua in Arizona, statul pe care il reprezinta in Senat. El va participa la un miting la Prescott, unde isi incheie de obicei campaniile pentru alegerile legislative.

El ar putea participa si marti, in ziua alegerilor, la mitinguri in New Mexico si Colorado, potrivit directorului sau de campanie, Rick Davis.

Vreti sa luati pulsul celui mai important eveniment al anului? Instalati widgetul de mai jos (get & share) si veti putea afla in timp real rezultatele alegerilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.