Urme de melamina, substanta chimica ce a contaminat laptele din China, au fost descoperite in mai multe restaurante chinezesti din Ungaria, au anuntat luni autoritatile sanitare ungare, relateaza NewsIn.
Totusi, nivelele de melamina depistate nu erau critice, potrivit autoritatilor. "Urme de melamina au fost gasite in diverse alimente, in mai multe restaurante chinezesti, la sfarsitul saptamanii trecute, insa nu depasesc limitele stabilite de normele pentru siguranta alimentara", a declarat, pentru postul de radio Inforadio, Miklos Suth, secretar de stat pentru siguranta alimentara.

El a adaugat ca sunt efectuate analize pentru a se stabili nivelul exact al melaminei dintr-un produs care contine lapte praf, descoperita la o filiala Nestle din Ungaria, la 4 octombrie.

Firma Nestle neaga aceste informatii. "Nestle nu intelege si contesta rezultatele la care au ajuns autoritatile ungare. De fapt, mostra a fost testata in trei laboratoare diferite din intreaga lume si nu au fost detectate urme de melamina", a declarat Nestle intr-un comunicat, in care se subliniaza ca va face lumina in aceasta chestiune impreuna cu autoritatile ungare.

"Nestle asigura ca niciunul dintre produsele sale nu a fost fabricat cu lapte diluat cu melamina si, deci, pot fi consumate", potrivit comunicatului. Rezultatele analizelor vor fi anuntate saptamana aceasta.
Nestle Ungaria a cerut controlul asupra stocului de 5,5 tone de lapte praf, provenind din Thailanda, si care nu a fost comercializat inca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.