Beijingul si-a exprimat "opozitia ferma" fata de orice ingerinta in afacerile sale interne, dupa un discurs al presedintelui american George W. Bush despre starea libertatilor in China, transmite AFP, potrivit NewsIn.
"Ne opunem ferm oricarei declaratii sau actiuni care interfereaza cu afacerile interne ale altei tari, in numele drepturilor omului sau religiei", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Qin Gang.

Intr-un discurs sustinut ieri la Bangkok, cu cateva ore inainte sa plece spre Beijing, presedintele american si-a exprimat "temerile profunde" fata de starea libertatilor in China, declarandu-se insa optimist cu privire la viitorul acestei tari.

"Statele Unite considera ca poporul chinez are dreptul la libertatile fundamentale, un drept firesc al tuturor fiintelor umane. America se opune ferm detentiei disidentilor politici din China, aparatorii drepturilor omului si militantii religiosi", a spus el in acest discurs, unul dintre cele mai dure la adresa Chinei pe care le-a tinut vreodata.

"Poporul chinez se bucura de libertate de religie, potrivit legii. Este un fapt evident, pe care toata lumea il poate constata", a replicat Qin Gang.

"Legat de divergentele dintre Statele Unite si China asupra problemelor drepturilor omului, religiei, am fost intotdeauna partizanii unui dialog bazat pe respect reciproc si egalitate, pentru a spori intelegerea reciproca si a reduce divergentelor", a adaugat el.

"O buna relatie bilaterala este in interesul ambelor tari si popoarelor lor", a mai apreciat purtatorul de cuvant al Guvernului chinez.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.