Cativa tineri cu ambitie, studenti la Universitatea Stuttgart din Germania, au construit Ventomobilul, un vehicul care merge pe baza de energie eoliana
Acesta are trei roti si un rotor cu diametrul de 2 metri, iar eficienta acestei inventii s-a dovedit a fi extrem de mare, informeaza Science Daily. Mai mult, tinerii urmeaza sa participe pe 23 august la competitia Aeolus din Den Helder, Olanda, unde vor concura cu acesta sub denumirea de InVentus.

Minunatul lor automobil se va intrece cu alte cinci echipe de la alte universitati de profil din Europa, intr-o cursa de trei kilometri. Pana la plecarea sa in Olanda, Ventomobilul este expus in campusul universitar din Vaihingen pentru cei care sunt curiosi sa il vada in timpul ultimelor teste dinaintea competitiei. “Ventomobilul este o alta dovada pentru folosirea energiilor regenerabile”, a spus profesorul Martin Kuhn de la Universitatea Stuttgart.


Despre autor:

Atac

Sursa: Atac


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.