O placa pe care sunt scrise 87 de linii in ebraica, despre care se crede ca dateaza dinaintea nasterii lui Iisus, a produs agitatie in cercurile arheologice si religioase pentru ca vorbeste despre un Mesia care se va ridica din morti la trei zile de la deces, scrie International Herald Tribune, potrivit NewsIn.

Daca exista o astfel de descriere mesianica ea va contribui la reevaluarea perspectivelor atat comune cat si stiintifice asupra naturii lui Iisus, pentru ca scrierea sugereaza ca povestea mortii si invierii Sale nu este unica, ci o parte a unei traditii evreiesti recunoscute la acel moment.

Placa, gasita in apropierea Marii Moarte in Iordan, este un exemplu rar de piatra pe care a fost scris cu cerneala specifica acelei epoci, potrivit unor oameni de stiinta care au studiat inscriptia.

Pe placa sunt scrise, nu inscriptionate, aproape doua coloane. Insa, piatra este sparta si o parte din text este sters, ceea ce arunca indoieli asupra interpretarii corecte a mesajului care este scris pe ea.

Cu toate acestea, autenticitatea pietrei nu este contestata, iar rolul sau in intelegerea radacinilor crestinismului, in contextul crizei politice devastatoare cu care s-au confruntat evreii in acea perioada, este din ce in ce mai important.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.