Mai mult de o patrime din populatia salbatica a lumii a disparut din 1970 si pana acum, potrivit Societatii Londoneza de Zoologie.

Speciile care traiesc pe uscat sunt cu 25% mai putine, animalele marine sunt cu 28 % mai putine iar cele care traiesc in apa dulce sunt cu 29% mai putine, informeaza BBC News.

Prin activitatile lor, oamenii sterg de pe fata Pamantului, in fiecare an, cam 1% dintre speciile de animale salbatice. Cercetatorii vorbesc despre unul dintre cele mai mari episoade ale extinctiei, din istoria Planetei. Pentru a justifica aceasta situatie ingrijoratoare, cercetatorii mentioneaza poluarea, expansiunea urbana, pescuitul excesiv si vanatoarea.

“Reducerea biodiversitatii este foarte periculoasa pentru oameni. Oamenii s-ar putea confrunta pe viitor cu lipsa alimentelor si a apei, vor deveini mult mai vulnerabili in fata bolilor. Nimeni nu poate sacapa impactului disparitiei vietuitoarelor”, atrage atentia zoologul James Leape.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.