Chiar daca masculii si femelele se comporta ca si cum ar veni din lumi diferite, un studiu efectuat pe muste sugereaza ca o mare parte din creier este unisex.

Asa sustin cercetatorii de la Universitatea Yale (SUA) si de la Universitatea Oxford (Marea Britanie), care si-au intitulat lucrarea “Dragoste la prima raza de lumina”. Cercetatorii, coordonati de prof. Gero Miesenböck (Universitatea Oxford), au activat la femele neuronul care este responsabil la masculi cu comportamentul lor sexual.

Dupa perceperea stimulului, rezultatul a fost ca femelele au inceput sa se comporte la fel ca masculii. Ela au inceput sa “cante” prin vibratiile uneia din aripi, exact la fel cum fac masculii pentru a le atrage atentia pentru a le cuceri. Descoperirea sugereaza ca acest comportament este present in creierul ambelor sexe, dar este “adormit” la femele.

Cu toate acestea, “cantecul” femelelor nu era chiar atat de rafinat ca cel al barbatilor. Mustele pe care s-a realizat studiul au fost manipulate genetic pentru ca neuronii studiati sa reactioneze la razele laser si pentru a putea fi activati.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.