Specialistii britanici sustin ca acest numar este intr-adevar cu ghinion si iese foarte rar la extrageri Bogdan Marinita

Jocul la loterie este o activitate plina de superstitii. Una dintre ele, pe care orice parior inrait o cunoaste, este aceea conform careia niciodata nu trebuie sa mizezi pe numarul 13. Dar acum exista si confirmarea stiintifica pentru aceasta teama. Astfel, conform statisticienilor, numarul 13 are cele mai putine sanse sa iasa la o tragere.

Chiar daca studiul a fost realizat pe un esantion de extrageri de la loteria din Marea Britanie, concluzia se mentine oriunde: numarul 13 are cele mai putine sanse sa iasa la o extragere. De la lansarea loteriei in Marea Britanie, in 1994, acest numar a fost extras in combinatia castigatoare doar de 146 de ori, de opt mai putin decat orice alt numar din urna.

O alta descoperire ingijoratoare e ca, intre lunile iulie si decembrie ale anului 1997, acest numar nu s-a numarat in combinatia pentru marele premiu de 49 de ori consecutiv. De asemenea, conform specialistilor in statistica din Marea Britanie, alte numere de care ar trebui sa va feriti sunt 6, 9 si 11. Din studiu a reiesit ca cel mai norocos numar, cu cele mai multe extrageri, e 38.

Aceasta cifra s-a regasit in combinatiile castigatoare de 217 ori. Urmatoarele numere in topul celor recomandate sunt 25 si 31. Dar oricine cauta sa dea lovitura la loterie ar trebui sa-si pastreze capul pe urmeri: oricate calcule s-ar face si orice numere s-ar alege, in Marea Britanie,sansa de a incasa potul cel mare ramane in continuare 13.938.816 la 1.

Numarul 13 are conotatii nefericite in multe culturi de pe mapamond. In plus, din cele mai vechi timpuri s-a pus semnul egal intre numarul 13 si diavol. Asta s-ar putea datora si faptului ca Iisus a fost tradat la Cina Cea De Taina de Juda Escariotul, care era cel de-al 13-lea discipol.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.