Posta belgiana (Bpost) a lansat, miercuri, o serie de cinci timbre parfumate, cu miros si gust de ciocolata, alimentul care reprezinta unul dintre simbolurile gastronomiei din aceasta tara.

"Gustul de ciocolata a fost incorporat in partea lipicioasa a timbrelor, sub forma unor uleiuri esentiale de cacao, care sunt eliberate atunci cand timbrele sunt linse. Timbrele au si un miros de ciocolata, care emana din cerneala in care a fost adaugata fiecare dintre cele cinci arome", au precizat reprezentantii Bpost.

Fotografiile de pe aceste timbre prezinta imagini cu ciocolata in forma de granule, praline, pasta, bucati si batoane, scrie MEDIAFAX.

"Sa gasim parfumul si gustul ciocolatei negre, care caracterizeaza ciocolata belgiana, nu a fost deloc usor. In cele din urma, partenerii din acest proiect, care provin din patru tari - Belgia, Germania, Olanda si Elvetia -, au colaborat si au gasit solutia", afirma Posta belgiana.

"Nu este pentru prima oara cand a fost emis un timbru postal care are miros, insa acest simt este de acum combinat si cu cel al gustului, iar acest fapt reprezinta o premiera absoluta", au subliniat reprezentantii belgieni.

Seria cu cele cinci timbre, destinate expedierilor internationale, costa 6,20 euro. Tiparite in 107.600 de exemplare, ele vor fi puse in vanzare incepand din 25 martie si vor putea fi achizitionate inclusiv de pe site-ul www.bpost.be.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.