Jenni Britton Bauer, proprietara unei cofetarii din Ohio, sustine ca reteta ei de inghetata alunga raceala fiind plina de ingrediente care treateaza simptomele virale ale racelii.

Inghetata contine miere si pectina lichida, pentru tratarea durerilor in gat, suc de lamaie si portocala, ghimbir si ardei iute si desi nu elimina complet virusul contribuie la intarirea sistemului imunitar in timpul bolii.

Femeia a oferit chiar și reteta inghetatei, pentru care sunt necesare 2 cani de suc proaspat de portocale, 1/3 cana suc de lamaie proaspat, 2/3 cana de zahar, 1/3 cana de miere, 1/4 lingurita de pudra de ghimbir, 80 de grame de pectina lichida, 1/8 lingurita de ardei iute si, optional, 2 - 4 linguri de coniac - care actioneaza ca un antiseptic, scrie antena3.ro.

Bauer a preparat pentru prima data aceasta inghetata in 2004, iar intre timp a lansat si o versiune pentru copii, care, in loc de coniac, contine un suc concentratat de cirese.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.