O persoana arde doar 21 de calorii cand face sex, contrar miturilor mai optimiste, potrivit carora s-ar pierde aproximativ 300 de calorii in timpul unei partide de sex.

Potrivit publicatiei britanice, acest "zvon" potrivit caruia partidele sexuale ajuta la slabit nu a facut decat sa alimenteze criza obezitatii. Noul studiu arata ca oamenii nu mai trebuie sa foloseasca sexul drept o scuza pentru a nu merge la sala si a practica un sport.

David Allison, un cercetator de la University of Alabama, s-a hotarat sa faca o cercetare in acest sens.

Concluziile studiului au fost ca o partida de sex dureaza, in medie, 6 minute, iar energia depusa consuma 20 de calorii, echivalenta cu consumul rezultat in urma mersului pentru tot atata timp. Astfel, o partida de sex este, in termeni de energie consumata, un echivalent al unei plimbari in ritm mai rapid, scrie MEDIAFAX.

In cadrul aceluiasi studiu, Allison a descoperit ca orele de educatie fizica din scoli nu sunt indeajuns de intense pentru a aduce o schimbare in stilul de viata al tinerilor.

De asemenea, acest studiu doboara mitul potrivit caruia oamenii care sar peste micul dejun au o tendinta de ingrasare. De fapt, totul depinde daca acestia sunt sau nu obisnuiti sa sara peste micul dejun.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.