Recentul masacru in care au murit 26 de elevi din Newton a dus la imaginarea unor noi sisteme mai eficiente pentru a putea impiedica repetarea unor astfel de tragedii.

Compania Barbecan Security Systems a propus un astfel de sistem, numit Linear Revolving Door (LRD), care este alcatuit din mai multe holuri ce pot fi construite la intrarea intr-o cladire si in care accesul se face prin usi rotative. Acestea sunt dotate cu senzori care identifica viteza cu care merge fiecare persoana si adapteaza, in consecinta, viteza cu care se misca usile, pentru a preveni atat accidentele, cat si aglomerarea la intrare. Fiecare hol are cate doua usi, care se deplaseaza in fata si in spatele persoanei care intra (vezi video).

Odata usile inchise, sistemul poate detecta prezenta unor arme sau bombe asupra purtatorului si, daca sunt identificate asemenea obiecte, usile isi schimba sensul de miscare, impiedicandu-l pe intrus sa patrunda in cladire - de fapt, impingandu-l afara, potrivit descopera.ro.

Acest sistem ar putea fi utilizat in orice cladire cu trafic intens si ar fi mult mai eficient decat un paznic. Comapania este de parere ca solutia optima pentru a prevenii tragedii precum cele de la Newtown nu este interzicerea detinerii de arme ci instalarea unor astfel de sisteme de securitate performante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.