Aproape 30 persoane au murit, inclusiv atacatorul si 20 copii, in incidentul armat produs vineri intr-o scoala din orasul american Newtown.

Trei dintre persoanele ranite sunt in stare grava.

Asupra presupusului agresor, care a fost impuscat mortal, au fost gasite doua arme de foc. Nu se stie cu certitudine daca agresorul a fost ucis sau s-a sinucis.

Politia a fost chemata de urgenta, vineri la ora locala 9.40 (16.40, ora Romaniei), la scoala generala "Sandy Hook" din Newtown. Conform publicatiei The Hartford Courant, citata de postul NBC, un agresor inarmat a intrat in cladirea principala a scolii la 9:30 dimineata, la putin timp dupa inceperea cursurilor. Un agent de politie a scos din scoala un elev care prezenta plagi prin impuscare si care era in stare grava, scrie MEDIAFAX.

Scoala are 39 de profesori si aproximativ 650 de elevi. Zeci de agenti de politie au ocupat pozitii in jurul scolii, iar restul institutiilor de invatamant din district au fost inchise.

Conform Huffington Post, bilantul atacului este de 27 de morti, dintre care 20 de copii, 6 adulti si atacatorul. Printre victime se numara membri ai conducerii scolii din Newtown, oras situat la aproximativ 100 de kilometri nord de New York.

Identitatea atacatorului a fost confirmata: este vorba despre Adam Lanza in varsta de 20 de ani. Vineri dimineata, Lanza si-a ucis mama, apoi a condus masina ei pana la scoala unde lucra. Armele cu care a comis crimele sunt inregistrate pe numele mamei sale. Conform unor surse, atacatorul ar fi suferit de sindromul Asperger's (o forma de autism social) si de inca o tulburare de personalitate.

Fratele lui Adam Lanza, Ryan, in varsta de 24 de ani, a fost identificat in mod gresit la un moment dat de catre presa ca fiind atacatorul. In cele din urma, acesta fost dus la sediul politiei pentru intrebari.

Citeste si:
Cum să îl pregătești pe cel mic pentru prima zi de școală
Cum să îl pregătești pe cel...

Citeste si: Obama plange pentru victimele atacului din Connecticut: "Inimile noastre sunt frante astazi!"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.