Un vultur care ar fi folosit de Israel pentru spionaj ar fi fost capturat in orasul sudanez Kereinek, din regiunea Darfour, a anuntat cotidianul egiptean El Balad, citat de Haaretz, in editia electronica.

Echipamentul instalat asupra vulturului are baterie solara si permite transmiterea informatiilor inregistrate, inclusiv imagini, prin satelit, sustine cotidianul. Acesta are, de asemenea, instalat un GPS, scrie MEDIAFAX.

Publicatia sustine, de asemenea, ca serviciile de securitate sudaneze au stablit ca echipamentul gasit provine de la Universitatea Evreiasca din Ierusalim si poarta logo-ul acesteia.

Un ecologist din cadrul Autoritatii pentru natura si parcuri din Israel, Ohad Hazofe, a declarat pentru site-ul israelian Ynet ca vulturii sunt insemnati si echipati de rutina cu GPS in scopuri de cercetare.

"Acest vultur tanar a fost insemnat, impreuna cu alti 100, in octombrie. Acesta are doua insemne pe aripi si un cip GPS fabricat in Germania", a declarat Hazofe. Potrivit lui, dispozitivul nu poate realiza fotografii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.