Arma viitorului, o racheta ce lanseaza atacuri pe cale electromagnetica, a fost testat cu succes de catre compania Boeing.

Arma este capabila sa lase un oras intreg fara electricitate. Cu ajutorul unei rachete ce poate fi lansata dintr-un avion, cladiri guvernamentale sau centre de comunicatii pot fi complet afectate de pulsusl electromagnetic pe care racheta il emite. Potrivit cercetatorilor, arma nu afecteaza in niciun fel sanatatea oamenilor.

Se crede ca aceasta racheta si sistemul ei sunt suficient de puternice pentru a reusi sa penetreze buncarele subterane din Iran. Cu toate acestea, expertii se tem ca, ajunsa in mainile cui nu trebuie, arma poate produce pagube semnificative, scrie mediafax.

"Aceasta arma deschide o noua era. Putem lovi orice tinta dorim cu ajutorul acestei rachete. Cunoastem toate capabilitatile armei si ne dorim sa reusim implementarea ei cat mai repede. Foarte multe tari din ziua de astazi depind de curentul electric pentru comunicatii si multe alte procese, asa ca arma chiar isi are rostul", a declarat Keith Coleman, managerul in cadrul programului de testare a rachete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.