Vrei sa stii daca te iubeste? Pozitia in timpul somnului s-ar putea sa-ti dezvaluie adevarul despre cat de sanatoasa este relatia voastra.

Cercetatorii britantici pretind ca pozitiile pe care partenerii de cuplu le adopta in timp ce dorm dezvaluie cat de adanci sunt sentimentele lor de fapt. In timpul somnului, oamenii nu pot sa "falsifice" limbajul corpului, este o perioada cand sunt complet sinceri si vulnerabili.

"Cuplurile care dorm impreuna au obiceiuri de somn care se potrivesc personalitatilor si preferintelor lor. Starile psihologice individuale afecteaza in acelasi timp poztiile in care dormim. Daca am avut o zi proasta si suntem stresati nu vom dori sa ne apropiem de partener. Dupa o perioada, in mod inevitabil nevoia de somn va fi de preferat si de aceea oamenii ajung sa doarma cu spatele unul la celalalt", a explicat psihologul Corrine Sweet, citata de medicaldaily.com.

Un sondaj organizat de cercetatorii britanice a dezvaluit principalele pozitii adoptate de cupluri pentru somn si explica ce inseamna fiecare dintre ele.

28% prefera pozitia "libertate"
Este pozitia in care cei doi parteneri dorm pe o parte, cu spatele unul la celalalt. Este vorba despre o pozitie care comunica nevoia de independenta. Este preferata cuplurilor cu vechime.

18% - pozitia "adoratiei"
Parteneri care dorm in aceeasta pozitie aleg sa doarma tot pe o parte dar conectati intr-un fel. Este preferata cuplurilor noi care au o nevoie mai mare de independenta dar nu vor sa fie total separati.

13% - barbatul imbratiseaza femeia care sta cu spatele la el
Aceasta este pozitia traditionala in care barbatul adopta un rol de protector.

8% - "Nodul iubitilor"
Cuplurile adorm cu picioarele interconectate, dar se despart la un moment dat. Inca o pozitie care se gaseste predominant la cuplurile noi care isi reafirma iubirea dar atunci cand adorm au nevoie din nou de independenta.

Citeste si:
Jador, declarație de dragoste pentru Alexandra Dobbia. Ce mesaj i-a...
Jador, declarație de dragoste...

7% - "fata in fata"
Este o pozitie care presupune un maxim de intimitate pentru ca iubitii adorm privindu-se in ochi.

5% - femeia imbratiseaza spatele barbatului
Femeia are rolul de protector si ea domina in relatie.

1% - femeia sta cu capul pe pieptul barbatului
Este o pozitie adoptata mai ales de coplurile noi, sau de cuplurile mai vechi care tocmai au trecut printr-o despartire si ulterior o impacare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.