Studiul publicat in jurnalul "Neurology" a beneficiat de implicarea a peste 240 de australieni cu varste intre 60 si 64 de ani.
Rezultatele au aratat ca in patru ani se poate pierde pana la 10% din masa cerebrala, in cazul celor care au un nivel inalt de zahar in sange si totusi se incadreaza in limitele normale.
Reducerea masei cerebrale afecteaza mai ales hipoocampus-ul si amygdala, zone folosite pentru memorie si cognitie.
"Rezultatele arata ca zaharul afecteaza sanatatea mentala, chiar si in cazul celor care nu sufera de diabet", adeclarat Nicolas Cherbuin, directorul studiului, citat de Daily Mail.
Citeste si Studiu: Consumul excesiv de dulciuri ne prosteste
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Uneori prieteniile încheiate dor mai tare decât despărțirile romantice
Sursa: garbo.ro
-
Cum arăta Denise Rifai la începutul carierei sale în televiziune. Vedeta este...
Sursa: kudika.ro