Cercetatorii australieni sustin ca au descoperit proteina care mareste masa musculara fara a mai fi nevoie de exercitii fizice.

Potrivit Daily Mail, oamenii de stiinta spun ca, prin blocarea functiilor proteinei Grb10 (supranumita si proteina "Hulk") la soareci cat inca erau in uter, acestia au beneficiat de o masa musculara mai mare atunci cand s-au nascut.

Studiul are implicatii importante in tratarea unor boli precum distrofia musculara, diabetul zaharat tip 2 si, totodata, tratarea problemelor produse de inflamarea muschilor.

Partea cea mai spectaculoasa a acestei descoperiri este ca proteina Grb10 are un rol important in marirea masei musculare fara sa fie nevoie de o dieta sau exercitii fizice.

"Prin identificarea unui nou mecanism de control al dezvoltarii musculare, am descoperit noi strategii de a mari masa musculara", sustine Lowenna J. Holt, cercetator in cadrul Programului pentru Cercetare a Diabetului si Obezitatii de la Institutul pentru Cercetare Medicala Garvan din Sydney.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.