Te-ai intrebat vreodata ce se petrece in corpul tau atunci cand bei un singur pahar de Coca-Cola? Te-ai intrebat de ce aceasta bautura ne aduce zambetul pe buze?

In primele 10 minute: 10 lingurite de zahar iti ajung in stomac (toata cantitatea care este recomandata intr-o zi). Nu vomiti instantaneu din cazau dulcetii, fiindca acidul fosforic taie din aroma, ajutandu-te sa nu simti gustul la intensitate maxima.

In 20 de minute: Nivelul de zahar din sange (glicemia) creste foarte mult, cauzand si o eliberare masiva de insulina (hormon cu rol in scaderea glucozei din sange). Corpul raspunde acestei provocari transformand orice urma de zahar in grasime.

Coca-Cola Hellenic a raportat pierderi de 29 milioane euro in primul trimestru

In 40 de minute: Absorbtia cafeinei este completa. Pupilele ti se dilata, tensiunea arteriala creste si ca raspuns, ficatul elibereaza si mai mult zahar in sange. Receptorii de adenozina din creier sunt blocati, prevenind starea de somnolenta, scrie Garbo.ro.

In 45 de minute: Corpul tau accelereaza productia de dopamina, stimuland centrii placerii din creier. Practic, Cola actioneaza asemeni drogului heroina.

Citeste mai multe despre efectele Coca-Cola in corpul tau pe Garbo.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.