"Dieta lui Dumnezeu" este o cura de slabire bazata pe principiile biblice care face furori in SUA.

Aceasta dieta a devenit cunoscuta dupa ce Jordan Rubin a scris cartea "Dieta Creatorului". Jordan suferea de boala Crohn si a incercat sa gaseasca un tratament, astfel descoperind un regim alimentar concentrat pe credinta in Dumnezeu.

"Majoritatea oamenilor slabesc pana la 10 kilograme cu ajutorul dietei care dureaza 40 de zile. 'Dieta lui Dumnezeu' nu este doar o cura de slabire, ci si un plan pentru a avea o stare de bine pe parcursul vietii", spune Jordan Rubin, citat de jurnalul.ro.

Dieta Creatorului este influentata de Biblie in sensul ca anumite mancaruri sunt "necurate" si prin urmare interzise. Reducerea toxinelor este o componenta cheie a "Dietei Creatorului" si planul nutritional este alcatuit in functie de legile vechi evreiesti dietetice.

"Calatoria lui Jordan este dovada ca Dumnezeu este iubitor si atent. Dumnezeu l-a incercat pe Jordan apoi l-a pus in pozitia de a influenta intr-un mod pozitiv vietile a milioane de oameni. Singurul sau scop este sa salveze oamenii din lanturile bolii si ale slabiciunii" - fragment din prefata cartii, scrisa de pastorul Charles F. Stanley si publicata pe makers-diet.net.

Principii ale Dietei lui Dumnezeu
- sunt interzise carnea de porc si slanina;
- sunt permise alimente integrale, organice, carne rosie, carbohidrati si unele grasimi saturate, broccoli, conopida, fructe de padure, struguri, seminte, nuci, anumite cereale sau legume, peste, lactate;
- toate alimentele sa fie consumate in starea lor naturala - neprelucrate, nerafinate si netratate cu pesticide sau hormoni;
- trebuie evitate pasta de dinti cu fluor si supraexpunerea la campuri electromagnetice cum ar fi telefonul mobil sau cuptorul cu microunde;
- dieta presupune si spalatul pe maini inainte de masa;
- rugaciuni la inceputul si finalul zilei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.