Oamenii cu probleme ale maduvei spinarii ar putea fi ajutati sa mearga din nou cu ajutorul... dintilor, spun oamenii de stiinta. Vezi ce propun ei.

Cercetatorii au pus celule stem din pulpa dentara in coloanele rupte ale soarecilor de laborator si au fost surprinsi sa descopere ca acestia si-au recuperat mobilitatea picioarelor, scrie Daily Mail.

Studiul a fost facut de Universitatea Nagoya din Japonia. Rezultatele pot schimba viata multor pacienti care au probleme severe de mobilitate.

Pulpa ajuta ca nervii celulei maduvei spinarii sa nu moara, regenereaza nervii afectati si ajuta la inmultirea celulelor care sustin coloana. Ea poate fi extrasa din centrul maselei de minte fara vreun efect advers.

„Celulele stem derivate din dinti pot fi o excelenta resursa de tratare a maduvii spinarii. Momentan este un proces nou, insa rezultatele sunt promitatoare”, a afirmat doctorul Mark Bacon, directorul de cercetare de la centul Spinal Research.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.