Trei milioane de musulmani s-au adunat intr-o vale din apropierea orasului sfant Mina pentru ritualul anual hajj.

In anii trecuti, acest ritual - hajj, s-a sfarsit cu oameni morti calcati in picioare din cauza aglomeratiei – 244 in 2004 si 360 raniti in 2005, informeaza Daily Mail.

Autoritatile au construit un complex din beton pentru a reduce riscurile din anii trecuti, astfel ca pana acum nu s-a inregistrat niciun eveniment neplacut.

Ritualul simbolizeaza aruncarea cu pietre in diavol de catre Abraham. Se spune ca diavolul a aparut de trei ori in fata profetului si a incercat sa il corupa.

Barbatii au fost imbracati in robe albe, iar femeile s-au acoperit din cap pana in picioare lansand la vedere mainile si fata. Pelerinii si-au ras parul din cap s-au si-au taiat o suvita, traditie ce dateaza inca din timpul pelerinajului profetului Muhammad.

De asemenea, credinciosii trebuie sa sacrifice un miel sau o capra, reprezentand sacrificiul pe care Abraham l-a facut in locul fiului sau Ishmael.

Pelerinajul de cinci zile este plin de simboluri si ritualuri. Scopul sau e curatarea sufletului de pacat si obtinerea iertarii urmand pasii profetilor Muhammad si Abraham, stramosii islamului.

Vezi mai multe imagini aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.