Vremea "se joaca" cu britanicii. In primele zile din octombrie, acestia s-au bucurat de temperaturi de peste 30 de grade, pentru ca apoi sa se astepte la uragane si zapada.

Conform Green-Report, temperaturile ridicate reprezinta un fenomen destul de rar in Marea Britanie, iar cea mai calda zi din octombrie, inregistrata in acest secol, va fi urmata de ploi, cat si de temperaturi care vor ajunge in muntii Scotiei, la sfarsitul acestei saptamani, chiar la -10 grade Celsius.

Ultimul record de temperatura s-a inregistrat in octombrie 1985, in orasul March, iar valorile termice neobisnuite din weekend i-au facut pe englezi sa denumeasca aceste 2 zile aproape caniculare „vara indiana”.

Meteorologii au anuntat ca noaptea, din cauza temperaturilor scazute, va fi posibil inghetul, in unele zone din nordul Marii Britanie, iar dimineata va bate vantul si va fi ceata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.