Ai o multime de motive care te pot face fericita, iar zambetul este poate, cea mai frumoasa minune a umanitatii. Zambetul este in fiecare din noi, este una dintre cele mai fascinante forme de relationare cu ceilalti. Zambetul ne face mai buni, mai sanatosi si mai victoriosi.

1. Zambetul este uman

Ceea ce ne diferentiaza pe noi oamenii de animale este si faptul ca putem zambi. Nu invatam sa zambim, ci ne nastem cu aceasta abilitate. Studiile au aratat ca bebelusii pot schita primul lor zambet la doua ore dupa ce au venit pe lume. Zambetul este una dintre cele mai folosite expresii faciale de catre oameni. Gelotologia este stiinta care se ocupa cu studiul zambetului si al efectelor sale asupra trupului si a mintii.

2. Zambim in diverse moduri

Atunci cand ridicam colturile buzelor nu exprimam doar fericire. Prin intermediul zambetelor ne exprimam de fapt, in diverse situatii sociale. De exemplu, oamenii pot folosi zambetul in loc de salut sau pot sa foloseasca alte moduri de a zambi pentru a arata ca sunt de acord cu opinia unei alte persoane. Zambetul poate sugera, de asemenea, ironia. Totusi, cel mai des, prin zambet ne aratam starea de bine si disponibilitatea fata de ceilalti.

Indiferent de mesajul transmis, zambetele pot fi insa sincere sau artificiale. Oamenii sunt capabili sa faca dinferenta intre un zambet adevarat si un zambet fals urmarind expresia ochilor unei persoane. Atunci cand zambetul este “din suflet”, colturile ochilor se ridica.

3. Zambetul aduce beneficii organismului

De cate ori te incrunti folosesti 43 de muschi faciali, in timp ce zambetul foloseste doar 17 muschi. Studiile arata ca o stare de seninatate constanta reduce tensiunea arteriala. Adauga acestei stari si un ras sanatos care iti va stimula muschii abdominali, muschiul diafragma si inima. Oamenii de stiinta au aratat ca rasul ajuta la intensificarea arderilor cu pana la 20 la suta.

Starea noastra generala de bine este stimulata prin intermediul rasului. Zambetul ajuta la eliminarea de endorfine si ne ajuta sa ne simtim mai bine; chiar si atunci cand vei forta un zambet te vei simti mai bine. Serotonina, un hormon care reduce in mod natural stresul, este, de asemenea, stimulata prin intermediul zambetului.

Citeste si:
Maurice Munteanu, declarații dureroase despre moartea tatălui său....
Maurice Munteanu, declarații...

Citeste articolul integral pe Garbo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.