Un beagle care straluceste in intuneric pare a fi ultima chestie la care te-ai fi asteptat. Insa Coreea de Sud este prima tara care modifica genetic un animal pentru a deveni fosforescent noaptea.

Oamenii de stiinta din Coreea de Sud au pus aceasta ciudatenie in aplicare, in speranta ca vor gasi solutii de vindecare pentru unele boli precum Alzheimer si Parkinson, potrivit Reuters.

In timp ce ingineria genetica ce creeaza un caine care straluceste in intuneric, este, sa zicem, cel putin controversata, proiectul isi doreste sa-i ajute pe cercetatori sa identifice posibilele efecte secundare care pot aparea in tratamentele oamenilor.

Tegon, cum e numit catelusul experiment, poate detine cheia vindecarii bolilor oamenilor, proprietatea de a straluci in intuneric fiind controlata cu un antibiotic denumit doxiciclina, potrivit Huffington Post.

  • Pe cine va ajuta Tegon?

ByeongChun Lee, co-autorul studiului in care este implicat Tegon, a declarat pentru Discovery News ca aceasta gene il face pe animal sa straluceasca in lumina UV. Chiar si fara raze UV, poti observa o stralucire galbena pe pielea cainelui.

Aplicatia practica a acestei abilitati de a face cainele sa straluceasca ajuta la identificarea posibilelor complicatii survenite in urma bolilor, insa nu il afecteaza in niciun fel pe animal.

Lee a declarat aceleasi publicatii ca aceste gene injectate care fac patrupedul sa straluceasca ar putea si substituite cu gene care sugereaza boli fatale. El si echipa sa vor fi, astfel, capabili sa identifice cursul unor boli precum Alzheimer, Parkinson si altele, intelegand, in acelasi timp, cum se dezvolta aceste boli.

  • Cum a fost creat Tegon?

Procesul din spatele crearii acestui caine este de asemenea fascinant. Potrivit Care2, Tegon, a fost "realizat" prin intermediul unor clonari in pasi succesivi. Procesul denumit Transferul nuclear de celule somatice a fost folosit pentru a genera un embrion cu un ADN modificat (un caine combinat cu o gena fluorescenta ce provine de la o anemona marina). Intr-un final, embrionul a fost implantat intr-o mama surogat din rasa Beagle. Cum arata Tegon?
Citeste si:
Bolile oamenilor pe care le poate face și câinele tău
Bolile oamenilor pe care le...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.