Un studiu recent arata ca femeile sunt dispuse sa aiba relatii sexuale la sfarsitul unei zile lungi si obositoare, pentru ca sunt convinse ca acesta este un mod de a pierde in greutate.c

Cercetarile arata ca 76% dintre femei sunt dispuse sa includa in rutina nocturna activitatea sexuala daca sunt de parere ca le ajuta sa arda calorii, scrie dailymail.co.uk.

Aproape doua treimi dintre femeile care au abonamente la sali de sport au declarat ca sunt mai fericite atunci cand fac sex sau curatenie daca aceste activitati le ajuta sa arda acelasi numar de calorii ca o sedinta la sala de fitness.

"O jumatate de ora de relatii sexuale ajuta la arderea a 150-250 de calorii si poate ajunge chiar la 350 de calorii, in functie de cat de activa este persoana" spune Kerry McCloskey, autoarea cartii "Dieta bazata pe sex".

Celebritatile vorbesc despre dieta bazata pe sex de multi ani. Actrita din "Sex and the City" Kim Cattrall spune ca activitatea sexuala este una dintre metodele folosite de ea in dieta, alaturi de exercitiie Pilates si antrenorul personal de sport, iar cantareata Mel B spune ca aceasta dieta a ajutat-o sa slabeasca dupa nastere.

Potrivit MEDIAFAX, exercitiile sexuale scad riscul de atacuri de cord si prelungesc viata. Doctorii sustin ca endorfinele eliberate stimuleaza celulele sistemului nervos si ajuta la prevenirea cancerului si a ridurilor.

In cat timp poate o persoana sa arda 200 de calorii:

  • in timp ce face curatenie: 48 de minute
  • in timp ce gateste: 128 de minute
  • la cumparaturi: 63 de minute
  • in metrou: 58 de minute
  • in timpul sarutului: 50 de minute

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.