Dupa decenii in care presiunea a fost pusa doar pe femei, iata ca a venit si timpul ca barbatii sa sufere de aceleasi constrangeri de a arata mereu bine.

Presiunea pusa asupra barbatilor in lumea modei incepe sa aiba consecinte si asupra sanatatii lor, multi dintre ei imbolnavindu-se de diverse boli legate de alimentatie.

Numarul barbatilor care se interneaza in spitale cu probleme de sanatate precum anorexia sau bulimia a crescut foarte mult in ultimii ani, cu pana la 66%. – De cele mai multe ori, barbatii nu vor recunoaste ca au astfel de probleme, fiindca cele doua afectiuni sunt considerate specifice pentru femei. [Vogue lupta impotriva anorexiei]

Medicii dau vina pe industria modei, care este in continuare obsedata de imagine corpului perfect, ca fiind unul tonifiat, fara pic de grasime si cu muschii la vedere, scrie Daily Mail.

Cei care sufera de astfel de boli sunt obsedati de greutatea lor, de exercitii fizice si isi numara toate caloriile. Exercitiile fizice sunt un factor important in dezvoltarea problemelor de sanatate, preluand controlul asupra vietii individului, fara ca acesta sa isi dea seama. Atunci boala intra in categoria tulburarilor alimentare”, spun medicii.

Cu toate ca avertizarile medicilor sunt foarte serioase, aceste boli ducand la moartea individului, barbatii vor continua foarte probabil pe aceasta cale, care pana acum era dominata doar de femei. Mai ales in conditiile in care, un fizic perfect barbatesc in viziunea modei de astazi este tipul Russell Brand sau al modelului Andrej Pejic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.