Un vaccin care distruge tumorile ar putea sa devina in scurt timp cea mai folosita terapie contra cancerului, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Leeds din Marea Britanie.

Cercetatorii britanici au avut ideea de a preleva o secventa de ADN de la organele care prezinta tumori si de a o insera in structura unui virus care ataca celulele tumorale. Aceasta procedura are ca rezultat reactivarea sistemului imunitar, care adeseori ignora tumorile, determinand astfel organismul pacientului sa lupte contra acestorainformeaza mirror.co.uk.

Expertii de la Cancer Research UK au declarat ca au obtinut "progrese extraordinare" prin producerea unor doze de vaccinuri obtinute pe baza unui virus bovin, scrie MEDIAFAX.

Ei au folosit aceste injectii cu ADN pentru a trata cu succes soarecii suferind de cancer de prostata si spera ca noua metoda sa fie folosita in curand, alaturi de chimioterapie, pentru a distruge o serie intreaga de alte tipuri de tumori canceroase.

Studii pe pacienti umani care utilizeaza alte tipuri de virusuri, precum herpesul, sunt deja in desfasurare. Vaccinul are avantajul ca poate fi injectat direct in sange. In trecut, medicii incercau sa le injecteze direct in tumori, insa acest lucru era greu de realizat.

"Cea mai mare provocare este producerea unor antigeni care sa tinteasca tumorile fara a produce pagube in alte zone ale corpului. Prin folosirea ADN-ului prelevat din aceeasi parte a organismului in care se gaseste tumoarea am putea rezolva aceasta problema. Speram ca aceasta este noua generatie de vaccinuri, iar ele par deja extraordinare si promitatoare", a declarat profesorul Alan Melcher, de la Universitatea din Leeds, coordonatorul studiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.