Specialistii de la NASA au anuntat ca un asteroid descoperit recent, denumit 2011 MD, va trece la mica distanta de Terra, luni, insa aceasta apropiere nu prezinta niciun motiv de ingrijorare, deoarece nu exista riscul unei coliziuni.

Potrivit Near-Earth Object Program Office, lansat de NASA, asteroidul 2011 MD va trece la o distanta de 7.500 de mile (12.000 de kilometri) de Terra, deasupra partii de sud a Oceanului Atlantic, in jurul orei 6.30 (ora locala, n.r.), informeaza huffingtonpost.com.

Potrovit MEDIAFAX, desi acest asteroid va trece destul de aproape de Terra, el nu detine recordul in ceea ce priveste apropierea de planeta noastra.


La inceputul acestui an, un asteroid de mici dimensiuni a trecut la o distanta mult mai mica de Terra - 3.400 de mile (5.471 de kilometri).

  • Asteroidul 2011 MD are o lungime de 33 de picioare (10 metri) si a fost descoperit in aceasta saptamana cu ajutorul unui telescop amplasat in statul american New Mexico.

Oamenii de stiinta spun ca asteroizi de aceste dimensiuni trec prin apropierea Pamantului in medie la fiecare sase ani.

Asteroidul 2001 MD va fi suficient de stralucitor pentru a putea fi vazut, pentru o scurta perioada de timp, cu telescoape de dimensiuni medii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.